Skip to Content

Ontdek de 10 heerlijkste zomercocktail recepten

Ontdek de 10 heerlijkste zomercocktail recepten

Met de zomer in volle gang, is er geen betere manier om te ontspannen en te genieten dan met een verfrissende cocktail in je hand. Of je nu op zoek bent naar iets fruitigs, romigs of verfrissend sprankelend, wij hebben de perfecte zomercocktails voor je verzameld. Laat je verleiden door deze 10 verrukkelijke recepten die je smaakpapillen zullen verheugen en je verkoeling zullen brengen tijdens de warme dagen.

Aardbeien Mojito

Ingrediënten:

  • 6-8 verse aardbeien
  • 10 muntblaadjes
  • 2 theelepels suiker
  • 30 ml vers limoensap
  • 60 ml witte rum
  • Bruisend water
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Pureer de aardbeien en muntblaadjes samen met de suiker in een cocktailshaker.
  2. Voeg limoensap, rum en ijsblokjes toe en schud krachtig.
  3. Giet het mengsel in een glas, vul aan met bruisend water en garneer met een aardbei en muntblaadjes.

Piña Colada

Ingrediënten:

  • 60 ml witte rum
  • 120 ml ananassap
  • 60 ml kokosmelk
  • 30 ml vers limoensap
  • 1 eetlepel suiker
  • Ananaspartjes (optioneel)
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa.
  2. Giet de cocktail in een glas gevuld met ijsblokjes.
  3. Garneer met ananaspartjes en een parasolletje voor een tropische uitstraling.

Watermeloen Margarita

Ingrediënten:

  • 120 ml watermeloenpuree
  • 60 ml tequila
  • 30 ml triple sec
  • 30 ml vers limoensap
  • 1 theelepel honing
  • Zout voor de rand van het glas (optioneel)
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Meng watermeloenpuree, tequila, triple sec, limoensap en honing in een cocktailshaker met ijsblokjes.
  2. Schud goed en giet het mengsel in een met zout omrand glas gevuld met ijsblokjes.
  3. Garneer met een schijfje watermeloen voor een feestelijk tintje.

Mojito Iced Tea

Ingrediënten:

  • 120 ml sterke ijsthee
  • 30 ml witte rum
  • 15 ml vers limoensap
  • 1 theelepel suiker
  • 4-6 muntblaadjes
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Stamp de muntblaadjes en suiker samen in een glas.
  2. Voeg limoensap, rum en ijsblokjes toe.
  3. Vul het glas met sterke ijsthee en roer goed.
  4. Garneer met een takje munt en een partje limoen.

Mango-Mint Margarita

Ingrediënten:

  • 120 ml mangopuree
  • 60 ml tequila
  • 30 ml triple sec
  • 15 ml vers limoensap
  • 4-6 muntblaadjes
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Muddle de muntblaadjes in een cocktailshaker.
  2. Voeg mangopuree, tequila, triple sec, limoensap en ijsblokjes toe.
  3. Schud goed en giet het mengsel in een glas gevuld met ijsblokjes.
  4. Garneer met een takje munt en een schijfje mango.

Gin & Tonic met komkommer en basilicum

Ingrediënten:

  • 60 ml gin
  • 120 ml tonic water
  • 4-6 plakjes komkommer
  • 4-6 basilicumblaadjes
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Doe de komkommerplakjes en basilicumblaadjes in een glas.
  2. Voeg ijsblokjes en gin toe.
  3. Vul het glas aan met tonic water en roer voorzichtig.
  4. Garneer met een komkommerlint en een basilicumblaadje.

Blue Lagoon

Ingrediënten:

  • 45 ml wodka
  • 15 ml blue curaçao
  • 120 ml citroen-limoen frisdrank
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Vul een glas met ijsblokjes.
  2. Voeg wodka en blue curaçao toe.
  3. Vul het glas aan met citroen-limoen frisdrank en roer voorzichtig.
  4. Garneer met een schijfje citroen.

Tequila Sunrise

Ingrediënten:

  • 60 ml tequila
  • 120 ml sinaasappelsap
  • 15 ml grenadine siroop
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Vul een glas met ijsblokjes.
  2. Voeg tequila en sinaasappelsap toe.
  3. Giet voorzichtig de grenadine siroop in het glas zodat het naar de bodem zakt en een kleurverloop creëert.
  4. Roer niet, zodat de kleuren mooi gescheiden blijven.
  5. Garneer met een schijfje sinaasappel.

Frozen Strawberry Daiquiri

Ingrediënten:

  • 120 ml bevroren aardbeien
  • 60 ml witte rum
  • 30 ml vers limoensap
  • 2 theelepels suiker
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Mix de bevroren aardbeien, witte rum, limoensap en suiker in een blender.
  2. Voeg ijsblokjes toe en blend tot een gladde textuur.
  3. Giet de cocktail in een glas en garneer met een aardbei.

Coconut Mojito

Ingrediënten:

  • 60 ml witte rum
  • 120 ml kokoswater
  • 30 ml vers limoensap
  • 2 theelepels suiker
  • 6-8 muntblaadjes
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Muddle de muntblaadjes met suiker en limoensap in een glas.
  2. Voeg rum en kokoswater toe en roer goed.
  3. Voeg ijsblokjes toe en garneer met een takje munt.

Geniet van deze heerlijke zomercocktails en proost op een geweldige zomer! Vergeet niet te drinken met mate en drink niet als je moet rijden.

Linda van Aken

Leave a comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *